Print


[javascript protected email address]
logo Veneziaviva

van 18 tot 21 november 2006,
voorstelling van het tweede project van veneziaviva.be
en derde verjaardag van de vereniging in Venetië

26 leden en sponsors van de vereniging hebben deelgenomen aan de reis om op een waardige manier zowel de resrauratie van de Heiligenbeelden van het koorgestoelte van de kerk van het klooster San Giorgio Maggiore als de derde verjaardag van de vereniging te vieren.

Op 18 november, na een privébezoek aan het Palazzo Fortuny, zijn ze samengekomen in het prachtige Palazzo Albrizzi, nogmaals op uitnodiging van Claudia en Almoro Rubin de Cervin (aan wie dank), en hebben nadien een lezing van Professor Ennio Concina van Ca' Foscari bijgewoond, over het Arsenale in Venetië.
De volgende dag begon vroeg met een bezoek aan de Torre dell'Orologio net opnieuw geopend na jarenlange restauratiewerken. Dit bezoek werd gevolgd door een bezoek aan de Arsenale en het militaire gedeelte dat normaal gezien gesloten is voor publiek.De deelnemers hebben vervolgens het Palazzo van Doge Erizo kunnen ontdekken dat geopend werd door de eigenaar die we hartelijk bedanken. En de daf werd muzikaal beëindigd met een privéconcert kamermuziek door l'Offerta Musicale in Casa Goldoni voor veneziaviva.be, met op het programma "belgo-venetiaanse" stukken van onder andere Adriaan Waillaert, meestercomponist van de San Marco kapel.
Maandag 20 november was gewijd aan het project van de vereniging : inhuldiging van het beeldhouwwerken van de Heilige Andreas, opnieuw gemaakt, en van Heilige Johannes en Heilige Jacob, opnieuw op het koorgestoelte geplaatst; gevolgd door een bezoek aan de restauratieschool van San Servolo.
Nadien, evident op deze 21ste november, een bezoek aan de basiliek Santa Maria della Salute en deelname aan de festiviteiten van de dag, een cocktail en persconferentie brachten de leden, sponsors en verschillende Venetiaanse personen in Hôtel Bauer.
Het was een mooie verjaardag J.

Voorstelling van het project door Carine CLAEYS

Verjaardagsdiscours door Michel PRAET